Qui som?

Cal Xim Xim, tradició agrícola al Baix Llobregat

Cal Xim Xim, una de les cases pairals més antigues de Viladecans, s’ha dedicat des dels seus inicis als cultius hortofructícoles, una història que es remunta a principis de segle XX, amb la comercialització als mercats de la mancomunitat de Sabadell, Terrassa, l’antic Born i l’embarcament de l’exportació cap Europa.

Actualment el projecte està en mans Mauri Bosch Bernad i Natàlia Perni Forns, amb el suport i experiència de Josep Bosch. Entre tots impulsem l’explotació familiar de 30 hectàrees, unes terres de cultiu a l’aire lliure i hivernacle situades dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, als termes municipals de Viladecans, Sant Boi del Llobregat i Gavà. 

La nostra estructura productiva és diversa i diferenciada per mantenir aquests diferents terrenys de cultiu en marxa, un territori que agrupa des de les sorres de Gavà-Viladecans a la terra franco-llimosa de Sant Boi. Això permet un ampli ventall de productes amb qualitat organolèptica molt important. Tant és així que els nostres tomàquets són coneguts pel seu gust a molts punts de la comarca i de Barcelona.

Cal destacar que les nostres verdures, hortalisses i fruites tenen la cobertura del Producte fresc del Parc Agrari, venda directa, ADV del Baix Llobregat o Carxofa Prat.

La millor logística per un bon servei

Cal Xim Xim ha fet una aposta logística important per afrontar els reptes de futur, amb les exigències que té la comercialització actualment, tant sigui des de les grans distribuïdores com des de la venda directa de pagès.

Les nostres instal·lacions estan equipades amb:

      Un magatzem amb sala blanca, on es poden preparar, netejar i classificar les nostres produccions, amb total seguretat i higiene. Estem equipats amb unes càmeres frigorífiques que conserven els nostres productes amb òptimes condicions de frescor i sabor, mantenint les seves qualitats físiques i organolèptiques. Les instal·lacions ens permeten treballar de manera espaiada i còmoda al nostre equip davant les contingències climàtiques –fred, manca de llum, pluja o excés de calor–, cosa que permet tenir a punt totes les comandes i un ambient de treball adequat.

      Un magatzem per guardar la maquinària en òptimes condicions. Un punt molt important de poder tenir la maquinària en bon estat és la seva major l’eficiència en el treball i la disminució dels accidents en els riscos laborals. Amb aquest esforç hem aconseguit ser una explotació molt versàtil: això ens ha ajudat a escollir la nostra posició als mercats dels nostres veïns, cosa que els nostres competidors més immediats tenen molt difícil.

      Molls de càrrega i descarrega per facilitar els treballs de recepció i expedició dels productes cultivats. A les nostres instal·lacions oferim envasos i recipients perquè els productes arribin als nostres clients amb una presentació òptima i adient a cada producte.

Una explotació preparada pel futur

Cal Xim Xim és una explotació on el transport el tenim resolt: ens podem moure d’una finca a l’altra o fer repartiment de petites quantitats. Per aquest objectiu comptem amb dues furgonetes, a les que se sumen dos camions de 3500 kg per moure collites o material entre finques.

Per anar als Mercats de Pagès o per servir quantitats amb un volum moderat, tenim un camió isotèrmic de 3500 kg, que es complementa amb un camió de 12.500 kg amb porta elevadora per desplaçar quantitats importants. Finalment, en relació al transport intern, utilitzem tractors i remolcs per moure collites i carregues amb situacions complicades (terrenys fangosos o tous).

En el cultiu dels nostres camps, comptem amb sis tractors, tots de diferents característiques, preparades per fer diferents labors sent totalment autònoma.

També ens trobareu als Mercats de Pagès

Per fer els Mercats de Pagès de Gavà i Viladecans, Cal Xim Xim compta amb l’estructura necessària requerida per fer aquesta activitat: 

  • Tres taules desmuntables d’1,5 m per davant de la parada amb el seu mantell corresponent del Parc Agrari del Baix Llobregat.
  • Tres taules inclinades d’1,5 m darrere per poder exposar les fruites i verdures millor i tindre-les a mà.
  • Un o dos para-sols del Parc Agrari per tal de protegir al màxim el producte que s’ofereix al client.
  • Dues balances homologades segons la llei amb la seva revisió vigent i que emeten factura, una caixa de cabals per portar el canvi.
  • Caixes plegables de plàstic per posar la fruita i la verdura per tal de facilitar la neteja i la posterior higiene a més de la logística de plegar i desplegar. 

Tot això acompanya a la Natàlia i la part necessària del capital humà que forma part de l’explotació de Cal Xim Xim.

Cal Xim Xim, implicat amb el seu entorn

Som una explotació sensible amb els temps que corren avui en dia i amb les necessitats que pateixen mels nostres conciutadans. Per aquest motiu, des de fa un temps que estem col·laborant amb Espigoladors, una empresa social que es preocupa de venir a buscar els excedents, que lluita contra el malbaratament alimentari, empoderant a col·lectius en risc d’exclusió social. El producte el porten a la botiga solidària de Sant Boi, el rebost de Terrassa, el punt solidari del Prat i altres organitzacions socials.

També participem activament amb Viladecans des de fa molts anys formant part de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, així com en la celebració de la Fira de Sant Isidre, essent un dels participants que ha guanyat més cops el concurs de fruits del camp, demostrant així la seva implicació amb la ciutat i el seu territori.

Formem part del dia a dia de la política agrària del nostre país tant en l’àmbit de Catalunya com en l’àmbit nacional: estem a l’executiva de JARC-COAG, el sindicat agrari més gran de l’estat, i sent el màxim representant de l’horticultura catalana a JARC.

LogoCal
LogoCal
MercatPages
directaBlanc
Atenció al client:

De dilluns a dijous de 9 a 14 i de 16 a 18h

Divendres de 9 a 14h

653 10 39 16

calximxim2021@gmail.com